Vrijdagavond met de Chopchicks

Vrijdagavond is onze favoriete avond in Hong Kong! We gaan op zoek naar de leukste plekjes om te borrelen en te eten en proberen zoveel mogelijk gerechten uit. Van Sheung Wan tot Kwun Tong, er staat altijd wel een restaurant op ons wensenlijstje.

Een paar jaar geleden besloten we onze eigen blog te beginnen, nippend aan een cocktail met zo’n vrolijk zomers parapluutje bij ‘Samsen’ in Wan Chai. Vrienden vroegen ons namelijk steeds vaker om restaurant tips. We besloten iedere week twee ‘shortlists’ uit te brengen van onze favoriete plekjes op onze website en Instagram. Met veel enthousiasme en plezier gaan we samen iedere week op pad.

Een paar vrijdagen geleden hadden we een supergezellige avond met vrienden bij Social Place. Social Place is een Chinees restaurant en zit verstopt in het L. Place gebouw in Central. Je zou hier een soort kantine-achtig dim sum restaurant met felle verlichting verwachten, maar niets is minder waar! Zodra de liftdeuren opengaan loop je een bruisende, gezellige en moderne open ruimte in. De ober leidde ons naar onze tafel langs de open keuken met grote stapels dim sum manden. Onze tafel bleek een grote tafeltennistafel die midden in de ruimte stond. Grappig en ideaal voor het delen van allerlei verschillende gerechten.

De gerechten zagen er prachtig uit en vooral de dim sum trok veel bekijks. We wilden alles wel fotograferen! De geweldige bruine beertjes met chocolade vulling, de goudgekleurde truffel buns en de kunstige Mahjong stenen van kokos pudding waren favoriet. Kortom, Social Place is een aanrader voor aan avondje uit met vrienden en wie weet is er volgende keer nog tijd voor een partijtje pingpong als toetje...

Veel liefs van de Chopchicks, Kiki en Amèl

Nieuwsgierig geworden naar onze culinaire avonturen? Volg ons dan op Instagram en bezoek onze website.

dim sum 1dim sum mahjongpiggy dim sumgold dim sum

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BB&L ad