Het onbewoonde eiland Tung Ping Chau

Door Suzanne Reniers

Verlaten huis verweven met de natuur

Hong Kong heeft zoveel verassend mooie plekken. Dat bleek wel weer toen een lieve vriendin voor haar veertigste verjaardag het idee opvatte om het eiland Tung Ping Chau, UNESCO Global Geopark, te bezoeken. Praktisch onbewoond en afgelegen, maar dat weerhoudt een hoop mensen er niet van om in de lange rij te gaan staan op de Ma Liu Shui Ferry pier. De reis duurt zo’n anderhalf uur en de ferry is slechts operationeel op zaterdag, zondag en public holidays.

 

Eenmaal aangekomen op Tung Ping Chau zijn al snel de enkele, maar gezellige restaurantjes te vinden in het dorpje Tai Tong. Prima om even te starten met een drankje, want verder op het eiland is er geen mogelijkheid meer om wat te eten en te drinken.

 

De wandeling rondom het eiland neemt zo’n drie uur in beslag. Er is een simpele route te volgen die je langs de meest mooie bezienswaardigheden leidt. De rotskenmerken lijken oneindig en zijn adembenemend mooi. De verlaten huizen zijn op een prachtige manier verweven met de natuur. De zeebries is een verademing, maar na of tijdens de wandeling is een duik in de heldere zee een perfecte manier om af te koelen.

 

Wanneer je het eiland rond bent eindig je weer bij de gezellige restaurantjes in Tai Tong Village waar je de dag af kunt sluiten met een hapje en een drankje. Wel met een half oog op de pier, want er is maar één ferry terug vanaf het eiland, dus mis die niet!

 

FVB De Boer advertentie

Meer weten over FVB De Boer? Klik hier!